Podcasts

Wanneer helpen mis gaat

Hoe vaak kom jij iemand tegen die vermoeid is? Burn-out heeft of andere voorop stelt? Ik in mijn ogen te vaak. Dit bijna onzichtbaar verschil is vaak één van de redenen dat iemand opbrand. 

Waarom je business niet loopt

Er zijn tientallen redenen waarom een business niet loopt. Dit is er één die ik HEEL veel voorbij zie komen. 

Zonder commitment slappe resultaten

Eerder nam ik een podcast op over keuzes maken en besluiten nemen. Maar commitment geven aan iets is nóg iets anders. Zonder commitment ben je verzekerd van slappe resultaten. En misschien wel helemaal geen resultaten! 

Zoveel bullshit vertel jij tegen jezelf

We maken onszelf van alles wijs, maar in hoeverre is dat waarheid? Ik neem je mee in een voorbeeld van mijzelf en vertel je hoe jij ze bij jezelf kunt ontdekken. 

Zichtbaar zijn is vooral intern werk

Meerdere malen is mij de vraag gesteld: hoe wordt ik zichtbaar? Het ‘hoe’ is niet de vraag. Ik zou zeggen: bel de krant, roep wie je bent en wat je doet, bezoek netwerken. Maar dat is het niet. Zichtbaar durven zijn, jezelf zijn en daar voor ‘uitkomen’ is veel vaker de onderliggende vraag. Ik leg uit wat mijn ervaring daarin is. 

Dat mensen jou niet begrijpen wil niet zeggen dat je gek bent!

Het gevoel dat je nergens bij hoort. Dat gevoel dat je denkt: denk en ben ik nou echt zo anders? Ik wil jou inspireren daarvoor te gaan staan, want dat kleurt de wereld. En believe me: er zijn genoeg mensen die jou wél begrijpen.

Maak contact met je potentieel

Contact maken met je eigen potentieel, geeft het je visie en een perspectief. Ik leg je uit hoe je dat doet. 

Alleen krachtige besluiten nemen brengt beweging

Echte, krachtige besluiten helpt jou en andere in beweging te zetten. Als er geen beweging is terwijl je zogenaamd een keuze hebt gemaakt heb je dus niet echt besloten. Ik vertel je er alles over in deze podcast!

Oordelen sluiten deuren

We oordelen allemaal, ook jij. Geen mens is oordeelloos. We hebben het nodig om de wereld te begrijpen. En toch is het niet altijd even prettig en zuiver. Sterker nog, het zorgt dat mensen niet meer met elkaar in gesprek gaan. In deze podcast ga ik hier verder op in.

Focus laat groeien

Focus, hoe werkelijk is dat echt nodig? Een vraag waar ik voor mezelf jaren heb genomen hier voor mezelf een antwoord op te krijgen. Hoe zit dat voor jou?

Schuif je minder goede kanten eens naar voren

De kanten die we van onszelf minder leuk vinden willen we vaak verbergen. Maar wat nou als je ze ruimte geeft en het je kracht laat zijn?

Zie jaloezie als een verlangen

We krijgen allemaal wel eens met jaloezie te maken. Je bent zelf jaloers of mensen zijn jaloers op jou. Als je dit leert zien als een verlangen is het zo negatief nog niet. 

Komen tot je natuurlijke ambitieniveau

De ambities die je hebt worden gevormd. Zolang je streeft naar ambities die volledig van jou zijn is de reis er naar toe fantastisch. Zodra er teveel invloed van andere bij zit kan het zomaar eens zijn dat je leegloopt. Hoe ontdek en voorkom je dit? Ik neem je in deze podcast mee in dit thema. 

Luisteren op het allerhoogste niveau

We denken dat we luisteren, maar in werkelijkheid horen we vaak alleen wat de ander zegt. Er verschillende niveau’s van luisteren. Ik leg je uit welke dat zijn en waarin je jezelf uit kan dagen om de vaardigheid luisteren écht te ontwikkelen. 

Jij bent het onderscheidend vermogen

De meest gestelde vraag aan mij als coach is: Wat is jouw onderscheidend vermogen ten opzichte van andere? Mijn antwoord is steevast: Ik ben ik en je moet met mij willen werken en ik met jou. Dit geldt ook voor jou. In deze podcast vertel ik je hier meer over!

Keuzes maken

Durf jij altijd de keuze te maken die goed voor jou is? Of zet jij jezelf nog wel een aan de kant? In deze podcast wil ik je inspireren om keuzes te maken die zo dicht mogelijk bij jou horen. 

Het makkelijkste en moeilijkste tegelijk. Authentiek zijn

Het lijkt makkelijk, jezelf zijn. Altijd en overal. En toch blijkt dat in de praktijk niet zo te zijn.

Definieer jouw succes

Voor iedereen is succes iets anders. Toch vergelijken we onszelf met anderen. We laten ons verleiden door wat andere wel of niet hebben. Toch is het de vraag of dat het succes is wat je zelf zou moeten willen. 

Hulp vragen – Een onmiskenbare skill in het ondernemerschap bij Lisette Rozenberg

Op de koffie bij Robbie van Meggelen van Fortune Coffee

Wat als succes niet goed voelt – Sanne van Paassen